На тържествена  церемония в Икономически университет – Варна на 18.05.2022

...
На тържествена  церемония в Икономически университет – Варна на 18.05.2022
Коментари Харесай

Връчиха годишните награди на „Фонд за подпомагане на талантливи студенти“ в ИУ – Варна

На тържествена  гала в Икономически университет – Варна на 18.05.2022 година бяха връчени годишните финансови награди на “ " към.

Фондът е основан преди осем години от Георги Зеленков и проф. доктор Аврам Ескенази с благородната цел да подкрепи професионалното израстване на студенти от специалностите на ИУ – Варна с потвърдени качества и реализирани резултати в областта на тяхното образование.



Тази година фондът връчва три поименни награди:
Поименна премия „ Моис и Илко Ескенази “, чиито имена са свързани освен с историята на университета, само че и с историята на Варна. Наградата е учредена от проф. доктор Аврам Ескенази – дълготраен учител в университета и тазгодишен притежател на премията за високи достижения в науката „ Проф. Цани Калянджиев ”, в чест на неговите татко и брат. Поименна премия „ Никола и Владимир Попови “ – дейци на правните науки в историята на Варна. Йордан Симеонов Йорданов – деятел в региона на стопанската система и търговията и отличен ученик на Икономически университет – Варна в интервала 1951 – 1956 година, приет счетоводен началник на огромни национални и интернационални търговски предприятия като „ Балкантурист “, „ Петрол “ и „ Техноекспортстрой “.


Други две награди връчва Центърът за проучване и използване на нови осведомителни и информационни технологии (ЦИПНИКТ) от „ Фонд за подкрепяне на надарени студенти “ на студенти с отличен триумф и постижения в осведомителните и информационни технологии, с цел да развият своя гений и да ускорят професионалното си израстване. Дарения са обезпечени от компании Flat Rock Technology, MyPOS и Nanotec. И една специфична премия „ Дигитален маркетинг “ за студенти в региона на „ Маркетинга “, дарението за която е  направено от компания iCard.

Средствата се набират само от дарения и се изразходват единствено за награди. Те са финансови, връчват се годишно на студенти, номинирани след специфична селекция от Експертния съвет на центъра.

Лауреат на годишната поименна премия „ Никола и Владимир Попови “ с достижения в област „ Право “ е Жак Милчев Семизов, 2 курс, познавач. „ Счетоводство и одит “. Той получи и чек на стойност 1000 лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР